Schowek po stronie pasażera. Jak rozebrać?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotr_T
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 479

Krzych, mój drogi kolego imobilajzer czyta z cewki w kluczyku i dobrze wiem ile syfu może byc w stacyjce i niestety pomogło to co napisałem wyżej , czytaj dobrz ja napisałem że miałem to nie za każdym razem bo nie zawsze kod z imo był zczytywany , a co do kabelka to niestety to jest częsta przpadłośc Octavi jeśli chodzi o imobilajzer.
    wejś do ręki kluczyk i zobacz ile syfu jest w jego rowku i to za każdym razem wkładasz do stacyjki.
  • Marrat
    Drive
    • 2005
    • 44

Witam.
    Mam problem ze schowekiem po stronie pasażera, mianowicie podczas jazdy po drogach z dziurami sam się otwiera. Schowek jest bez kluczyka. Zaglądałem co jest i nie odbijają te dźwigienki (jak się je pociągnie ręką to odbiją, ale same nie chcą). Czuć delikatny opór przy ich odciąganiu, a powinny odbijac same. Próbowałem nasmarować te dźwigienki, ale to nic nie pomogło.
    I tu moje pytanie. Czy da się jakoś rozebrać pokrywę schowka aby dostać się do tych dźwigni?

Komentarz

• autorus
      Rider
      • 2004
      • 508

To ja z innej beczki? Gdzie kupić taki zamek do schowka? I jak z założeniem. Ktoś z tym walczył?

Autorus
      http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
      Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
      Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

niestety nie da się tego rozebrać - ćwiczyłem to - po prostu rozerwałem /są zgrzewane na gorąco/ obie części pokrywy bo miałem wyłamaną jedną dźwignie i nie miałem nic do stracenia - naprawiłem ją - ale jest problem jak to teraz pospawać bo tego tworzywa nie chce kleić żaden klej. Jeżeli Ci to pomoże mogę wysłać zdjęcia tych dzwigienek jak i samego zamka od tyłu - będziesz widział jak to jest zbudowane i gdzie ewentualnie nasmarować, choć oryginalnie pracuje to na sucho. Jeżeli chodzi o zamek to patrząc na jego zaczepy wydaje mi się że jest niewymienialny, ale........ .
        Fotki mogę też przesłać do administratora.

Komentarz

Pracuję...